24 Manfaat Omega 3 Yang Kita Perlu Tahu

Kita biasa dengar atau baca yang omega 3 penting untuk otak. Sebenarnya selain untuk kesihatan otak, ada banyak lagi manfaat omega 3 untuk badan kita.

image

24 Manfaat Omega 3 Yang Kita Jarang Ambil Tahu

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3.  Mencegah salur darah dari tersumbat

4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

5.  Mengekalkan tekanan normal darah

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7.  Mengurangkan sakit kepala

8.  Merendahkan kolestrol

9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantutumbesaran dan perkembangan otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

– Mencegah insomnia
– Mengurangkan tekanan emosi
– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
– Membantu memperbaiki masalah autism
– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
– Mengurangkan masalah schizophrenia
– Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Kecil-kecil dulu selalu tengok iklan minyak hati ikan. Teringin sangat nak makan sebab iklan tu kata kaya dengan omega 3, DHA dan AA semua tu buat otak jadi pandai 😁

Sekarang baru tahu yang sebaiknya kita dapatkan bekalan omega 3 tu dari minyak ikan tulen. Minyak hati ikan dikhuatiri mengandungi toksin. Uiks bahaya.

Di Shaklee, Omega Guard dihasilkan dengan menggunakan ikan dari laut dalam, diproses dalam keadaan paling terjaga bagi mengekalkan khasiat omega 3 tersebut.

Jom kita tengok apa kata mereka yang dah mengamalkan Omega Guard Shaklee ni.

image

Alhamdulillah..waktu anak umur 1 tahun lebih selalu viral induced wheeze. Saya ikhtiar bagi omega alhamdulillah dah 9 bulan tak admit hospital – Puan Zaleha Mohiddin.

Auni Batrisyia takut dengan ubat thru syiringe & nebulizer. Tapi alhamdulillah telan & kunyah Omega Guard adalah kegemaran dia. InsyaAllah omega guard adalah antra ikhtiar terbaik mengeringkan selesema anak-anak – Puan Zaleha Awaluddin.

image

Hai lupa bagitahu tak de kahak, selesema dia pun dah ok. 2 hari je saya beri omega tu campur dalam susu dia. Selera makan pun bertambah – Mandak.

image

Alhamdulillah sejak konsisten omega ni kaki ayah rasa agak selesa juga untuk bergerak. Hujung minggu baru2 ni mak ayah siap ikut rombongan ke Singapore naik bas dari Kedah – Puan S.

Anda juga sedang mencari penawar untuk masalah selesema anak2? Atau anak anda ada ekzema? Anda ada masalah gout atau kolesterol tinggi?

Mungkin dah tiba masanya anda cuba ikhtiar dengan Omega Guard ni. Sekarang masa terbaik nak cuba tau, sebab ada promosi;)

Beli 6 botol dapat free 1 botol & keahlian percuma.

Beli 2 botol dapat 5% diskaun.

Tapi kalau anda nak cuba sebotol je dulu pun, cepat-cepat contact ANIDA 0127917427 untuk dapatkan harga terbaik😘 Semestinya dengan jaminan konsultasi berterusan selepas pembelian.

💜,
Anida (SID : 869589)
WA : 0127917427
COD : Aeon Ipoh Klebang, Petronas Tasek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

CommentLuv badge