Bongkar Rahsia Kurus Lepas Bersalin Sampai Turun 20kg!

Walaupun kurus tu subjektif, tapi bila baju kurung pun ketat kat bahu dan lengan, kurus tiba-tiba jadi objektif. Secara peribadi saya pernah terfikir nak guna trick mengandung dan diet sungguh-sungguh lepas bersalin nanti. Tapi betul ke berkesan? Seperti bulan jatuh ke riba, tiba-tiba Puan Salwa bongkar rahsia kurus lepas bersalin sampai turun 20kg.

Tak nak simpan sorang-sorang video tu, saya share dengan semua orang. Tengok sini tau..dengar betul-betul macam mana ibu beranak 3 ni dapat balik berat masa kahwin.

 

Hubungi saya ANIDA 0127917427 kalau anda dah tak sabar nak dapatkan suplemen macam yang Puan Salwa ambil tu 🙂

Macam Mana Nak Kira Kalori

nasi goreng kampung pedas
Agak-agak berapa jumlah kalori all-time-fav-nasi-goreng ni

 

Kalori ialah unit ukuran untuk tenaga. Kita memerlukan kalori untuk menjana tenaga, tetapi kalau kita makan berlebihan (kalori tentunya berganda-ganda) tapi tidak dibakar ia akan berkumpul menjadi lemak & menyebabkan kegemukan.

Fakta kalori yang perlu kita tahu, setiap 8000 kalori yang tidak dibakar akan meningkatkan 1kg berat badan.

Jumlah kalori setiap makanan boleh diketahui dengan membaca label. Walaubagaimanapun kita boleh mengira kalori dengan mendarab setiap gram nutrisi tersebut dengan pekali seperti di bawah :

Karbohidrat : darab dengan 4 kalori setiap gram

Protein : darab dengan 4 kalori setiap gram

Lemak : darab dengan 9 kalori setiap gram

Secara semulajadi biasanya wanita dewasa memerlukan antara 1600-2000 kalori untuk aktiviti seharian, manakala lelaki dalam 2000-2500 kalori. Untuk menurunkan berat badan secara sihat, makanlah dalam kiraan kalori yang sepatutnya.

Jadi, untuk mengurangkan berat badan anda perlu kawal kalori yang masuk & paksalah lemak2 menjadi tenaga untuk menggantikan kalori yang telah disekat tadi.

Anda boleh rujuk DI SINI untuk jadual kalori bagi makanan Malaysia yang biasa diambil.

Cara Mudah Kawal Kalori & Terbukti Berkesan

Jika anda seorang pemakan dan sangat susah nak latih diri untuk ikut jadual kalori, saya ada produk meal replacement untuk anda.

Gantikan 1 atau 2 hidangan harian anda dengan Cinch Shake Mix, ia mengenyangkan dan memberi cukup nutrisi seperti 1 hidangan makanan & ia rendah kalori. Paling best ia mengandungi leucine yang akan membina otot supaya anda kurus dan fit. Tidaklah bila dah kurus kulit menggeleber.

cinch-shake-mix (1)
Cinch Shake Mix ada 3 perisa sedap.

 

Anda boleh hubungi saya untuk pesanan, setiap pelanggan saya akan menerima panduan pemakanan & jadual makan suplemen yang eksklusif.

Kurus Dengan Hanya 3 Langkah Mudah.

Ejen Pemecah Lemak Yang Unggul, Hanya RM52!

Tak Nak Diet Kira Kalori, Ini Pilihan Untuk Anda.

 

 Best Regards,

anida logo

Anida Ahmad
ID : 869589
SMS / Whatsapp : 012 7917427
COD : Tesco Extra Ipoh – Mydin Meru – Taman Dr. – Pos Seluruh Malaysia

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...