Faedah & Kebaikan Peppermint Ginger Plus

Dunia timur dan barat kaya dengan herba yang tersendiri. Dengan kombinasi 4 herba dari Timur dan Barat, Peppermint Ginger Plus dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains terkini.

Secara klinikal Peppermint Ginger Plus sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

Antara Faedah Utama Peppermint Ginger Plus :

  • Pudina – mempunyai kesan penenang, ia melegakan otot perut. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Ia juga melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, ia dapat menghalang demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Memberi perasaan sejuk dan menyegarkan pudina dapat memelihara pemikiran yang jelas dan kekal fokus.
  • Halia – digunakan lebih 2 ribu tahun oleh masyarakat Cina. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit akibat haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan (dalam pantang). Kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat & mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.
  • Pokok Adas (fennal) – Orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gajala flu. Juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.
  • Cekur Manis (anise) – digunakan oleh orang-orang Mesir Purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap. Ia juga memberi peredaran tenaga di dalam badan dan sangat lembut pada perut.

Teruja tak? Dengan segala kebaikan herba, Peppermint Ginger Plus adalah pilihan terbaik untuk ibu-ibu hamil yang mengalami alahan, morning sickness yang teruk, muntah dan hilang selera makan. Juga sangat sesuai untuk mereka yang selalu travel. Tak perlu lagi ambil ubat-ubat pelega angin yang kebanyakkannya mengandungi bahan kimia / drug. Hidup lebih sihat dengan pilihan vitamin semulajadi 🙂

peppermint ginger plus

 

Hubungi saya untuk pesanan dan dapatkan harga hebat!

SMS / Whatsapp : 012 7917427

Email : anida.ae@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...