Petua Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Mudah Dan Cepat

Kena chicken pox masa dewasa memang macam mimpi ngeri. Lagi-lagi kalau blister tumbuh penuh kat muka. Dahlah gatal, panas, tak selesa sangat! Jangan stress, meh saya nak share petua hilangkan parut chicken pox dengan mudah dan cepat.

cacar air

Muka Berparut Dan Berkawah

Fuhh. Lebih dasyat dari disaster ni. Bila demam chicken pox ni melanda orang dewasa biasanya paling merisaukan ialah parut pelentung tu. Demam dan sakit-sakit sendi tu boleh tahan lagi. Bayangkan lepas seminggu demam kebah, nak naik kerja dengan muka penuh kesan parut dan tompok-tompok hitam. Nak sambung unpaid leave sampai parut hilang?

Saya pernah jumpa seorang rakan sekerja yang parut kesan chicken pox dia berkekalan hampir bertahun-tahun. Memang kesian. Masa tu saya pun tak tahu lagi cara nak hilangkan parut tu, kalau tak mesti dah share. Daripada muka licin putih gebu tiba-tiba lepas seminggu penuh parut hitam-hitam T_T Mesti korang tak nak jadi cam tu kan?

chicken pox
muka tak hensem takpe lagi, tapi kalau banyak parut chicken pox mesti awak ngeri kan?

 

Antara Tips Berguna Ketika Chicken Pox

Turunkan Suhu Badan & Tingkatkan Imuniti

Kerap mandi, pastikan lap kering-kering dengan tuala bersih. Ganti tuala setiap kali untuk elakkan kuman merebak. Kalau demam tinggi, dapatkan nasihat doctor. Biasa doktor akan bagi paracetamol & celamine lotion untuk sapu pada pelentung tu. Jumpa doktor untuk dapatkan mc jugak ๐Ÿ™‚

Amalkan nutriferon shaklee untuk tingkatkan imun, dos vitamin c pun boleh ditambah ketika demam chicken pox ni.

Kurangkan Gatal

daun semambu

Masa Nuha kena chicken pox dulu jiran sebelah rumah saya cadangkan cari daun semambu untuk buat alas tidur. Katanya boleh kurangkan gatal-gatal tu. Boleh juga guna untuk kibas-kibas pada badan yang gatal. Jangan sekali-kali garu atau kutil-kutil kuping chicken pox tu tau, kesannya lebih teruk nanti.

Tak cukup dengan kibas-kibas daun semambu je ok ๐Ÿ™‚ Emak saya dulu masa kitorang kena chicken pox, dia buat krim sapu sendiri. Kisar daun cermai bersama bedak sejuk, campurlah sedikit air. Ha lepas tu lumurlah bedak tu seluruh badan. Terus jadi putih :p Lepas sapu ni rasa nyaman je, pelentung pun akan kecut dan mengering. Masa tu memang doktor ada bagi celamine lotion tapi nak sapu sikit-sikit dan satu-satu kat cacar tu memang boleh meradang. Lagipun bedak ni semulajadi tanpa bahan kimia gitu.

Susahnya nak cari daun cermai. Tak pe. Krim serbaguna Herbal Blend boleh jadi penyelamat sekarang. Sapu herbal blend kat tempat pelentung tu. Nanti rasa nyaman dan sejuk je, Kering pun cepat.

Hilangkan Parut Dengan Mudah Dan Cepat

Kena chicken pox masa dewasa memang parah sikit kesan parut dia. Maklumlah makan pun dah macam-macam. Jangan risau, tonton video di bawah ni sampai habis. Tengok bagaimana Puan Daya ni kembali jadi isteri paling cantik untuk suaminya walaupun selepas kena chicken pox.

 

Set Kulit ni memang membantu rawat kulit dari dalam. Untuk kesan lebih cepat, boleh gunakan juga sebagai masker tau. Nak tau produk mana yang boleh buat masker untuk cepat hilangkan parut? Meh hubungi saya segera ANIDA 012-7917427.ย 

Rahsia ekslusif tu untuk yang betul-betul nak je ๐Ÿ˜‰

Jangan berlengah lagi, tak kan nak biar je parut-parut bekas kawah tu punahkan keyakinan diri ada kan? Silap-silap lepas amalkan vitamin untuk hilangkan parut ni, muka anda jadi bertambah mulus daripada sebelum kena chicken pox lagi.

 

Anida Pengedar Shaklee Ipoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 thoughts on “Petua Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Mudah Dan Cepat

  1. These payday cash loans lend anyone quick personal support inside urgent demands They
    tries to find out the best technique to
    manage the invoices of the people.
    Jack recently posted…JackMy Profile

  2. [url=http://mullers.co.za/Oakley_KlVkcNRU/]Oakley Pas Cher[/url], Thank you for any other fantastic post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge