Sambal Hitam Homemade by Dapur Makteh

Ini iklan sambal hitam homemade sedap tiada tandingan. Wah gittew sekali. Dah lama nak tulis entri ini tapi asyiklah tertangguh.

 

Sambal hitam homemade by Dapur Makteh di masak dengan teliti dari proses merebus belimbing lagi. Belimbing buluh direbus menggunakan kaedah tradisional, tanpa air dan menggunakan dapur kayu. Dengan api yang sederhana kecil, belimbing buluh direbus lebih 5 jam untuk mendapatkan belimbing hitam yang elok masak & tak berair.

Ikan bilis dipilih dari jenis yang rangup. Isi perut, kepala dan tulang ikan bilis dikopek sendiri oleh pengasas Sambal Hitam Homemade by Dapur Makteh. Semua kerja memang dilakukan dengan teliti bagi memastikan sambal yang dihasilkan berkualiti tinggi.

Bahan-bahan semua ditumbuk secara manual menggunakan lesung batu. Sambal hitam homemade by Dapur Makteh mengamalkan konsep ‘made by order’. Jadi memang pelanggan akan dapat sambal fresh.

Sambal hitam ini dijual dengan harga RM10 untuk 120gram. Memang berbaloi-baloi dengan rasa dan kualitinya tau.

Tengok apa kata pelanggan Sambal Hitam Homemade ni

Anda boleh lawati facebook page Sambal Hitam Homemade atau instagram @dapur.makteh untuk lebih banyak review customer & update terkini

Macam mana nak order?

Anda boleh hubungi owner Sambal Hitam Homemade by Dapur Makteh sendiri, Hazira 011-26277915 untuk tempahan.

Cod area AEON Setiawangsa, Keramat, Wangsa Maju dan kawasan sekitar.

Pos seluruh Malaysia.

.

Nak tau betul ke sedap, kena cuba dulu. Dah cuba mesti repeat punyalah😉

Contact saya 0127917427 kalau nak beli Vivix tonik awet muda yang ada promosi 5% bulan ini😊

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

CommentLuv badge