Tips Hilangkan Jeragat Yang Berkesan

Jeragat membiak dengan jayanya bila kulit kita kering. Kulit kering yang tak mendapat penjagaan sepatutnya akan cenderung untuk menghasilkan sel kulit mati. Minyak2 juga akan berkumpul dan menyumbat pori.

Gambar dari google.

Macam2 tips saya jumpa untuk hilangkan jeragat.
Paling penting rutin mencuci, menyegar dan melembapkan kulit wajah perlu teratur. Jangan tidur dengan muka yang tak dicuci. Kalau selalu sangat amalkan tidur dengan muka berlemoih, dah boleh insoflah sekarang😂

Cara hilangkan jeragat guna bahan ada di dapur :

1. Jus Lemon

Sapu jus lemon pada wajah, ia dapat membantu memudarkan jeragat & mengecutkan jerawat juga. Biarkan 10-20 minit kemudian cuci dengan air bersih. Amalkan selalu sampai hilang jeragat anda.

2. Soda Bikarbonat

Selain boleh digunakan untuk syampu rambut, soda bikarb dikatakan berkesan untuk memudarkan jeragat. Bancuh 1 sudu soda bikarb dengan sedikit air, sapu pada muka tebal-tebal. Boleh lakukan 2-3 kali seminggu sehingga puas hati dengan hasilnya.

Ok. Dah boleh geledah dapur cari 2 benda ni ada ke tak. 

Selain sapu2 guna 2 bahan ni, saya jumpa cara yang terbukti berkesan. Bahan2 siap ada kajian lagi. Memang tak ragu-ragulah.

SET JERAGAT POWER

Pawer tak nama dia? Hehe. Kesannya insyaAllah tak mengecewakan langsung.

Apa yang ada dalam Set Jeragat Power ni?

1. Vivix

Kaya dengan resveratrol, Vivix terkenal sebagai tonik anti oksidan paling berkesan. 
Jeragat terjadi bila sel kulit mati kita bertepek dekat muka. So kita kena bagi antioksidan untuk sel2 kulit kita pulih. 

2. ESP

Testimoni ESP untuk jeragat

Protein soya tanpa kolesterol yang penting sangat untuk kulit. Sel perlukan protein. Bila sel2 kulit kita dapat ‘makanan’ yang sepatutnya, ia akan ‘hidup sihat’. Kulit lebih anjal, seimbang kelembapannya.
3. Vitamin C Sustained Release

Sustained Release Vitamin C terbaik untuk kulit

Semua pun tahu Vitamin C ni vitamin kulit cantik. Vitamin C akan menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi dalam badan kita. Kita ni bila masuk 30an, kolagen dalam badan mula menurun. 

Kolagen penting untuk kulit sihat, anjal dan gebu.

4. Gla Complex

Awww…

Hormon tak stabil juga menjadi penyebab jeragat tumbuh melata. Wanita yang masuk umur pertengahan 30-50 an cenderung untuk berjeragat kalau tak jaga betul2 muka tu. Kulit kering, keluar tanpa pelindung uv, hormon tunggang langgang menjadi penyebab.
Nak stabilkan hormon tu, boleh ambil GLA Complex yang kaya dengan gamma lenolik asid dan omega 6.

Gla Complex Shaklee dihasilkan dari ekstrak minyak bunga borage, mempunyai kandungan GLA yang lebih tinggi berbanding gla dari evening primrose oil.

Jeragat ni kena cepat bertindak, kalau kita sambil lewa memang makin membiak serata muka. 

Sebelum kena pakai topeng bila nak keluar, baik kita ambil langkah atasinya dulu😘

Nah saya belanja 1 lagi gambar testimoni jeragat hilang dengan Vivix.

Jeragat hilang lepas amalkan Vivix

Contact saya untuk pertanyaan Set Jeragat Power. Konsultasi power untuk semua pelanggan tau😉

😘,

Nida

012 7917427

Sid : 869589

Cod area AEON Ipoh Klebang.

Pos ke seluruh Malaysia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge